Més de 4.000 persones omplen la 8a cursa Màgic BDN Running

El corredor Jose Manuel Vieito ha estat el més ràpid en creuar la meta i Montse Carazo s’ha endut la victòria en la categoria femenina

Aquest diumenge s’ha celebrat la vuitena edició de la Màgic BDN Running que ha aplegat més de 4.000 corredors. Una autèntica festa de l’atletisme popular que, després d’incorporar l’any passat un circuit de 5 quilòmetres al ja tradicional circuit de 10, enguany ha sumat tres categories infantils, el que ha convertit la cita en un esdeveniment per a tots els públics.

El més ràpid en completar el traçat de 10K ha estat Jose Manuel Vieito, del club Atletismo Sar Vermu Petroni, amb un temps de 31:49. En categoria femenina, la més ràpida ha estat Montse Carazo, de la Unió Colomenca d’Atletisme, que ha aconseguit la victòria després de completar el traçat en 38:00.

En cursa 5K s’ha imposat Faissal El Meziani amb un temps de 17:50 en categoria masculina, mentre que la més ràpida ha estat Kristina Krentzien amb un temps de 20:34.

El tret de sortida de la cursa s’ha fet puntualment a les 09:30 hores, a càrrec de l’alcalde de Badalona, Álex Pastor. La cursa, un any més, ha transcorregut pels punts més emblemàtics de Badalona com el Port, el pont del Petroli, la Rambla, el Parc de Ca l’Arnús o el Palau Municipal d’Esports.

Un dels moments més emotius ha estat l’entrega del xec solidari de 6.000 € a la Fundació Josep Carreras. La Màgic BDN Running té un marcat caràcter solidari ja que és també el Memorial Luis Condon, atleta popular badaloní que va morir fa 7 anys de leucèmia. Familiars de Luis Condon i els organitzadors de la cursa han lliurat als representants de la Fundació i de l’Institut Josep Carreras el xec solidari. Durant aquests set anys, i amb el suport de l’Obra Social ‘la Caixa’, s’han destinat ja més de 30.000 euros en la lluita contra aquesta malaltia.

Enguany s’ha donat continuïtat a la incorporació de criteris mediambientals als punts d’avituallament. Gràcies a un acord amb Aigües de Barcelona, la hidratació s’ha fet amb gots de cartró reciclables, reduint l’ús de recursos hídrics i envasos.

La prova s’ha desenvolupat en un ambient festiu i amb un bon clima que ha permès que els corredors hagin pogut gaudir d’un circuit, al llarg del qual els participants han gaudit de concerts, batukades i DJ. L’esdeveniment, que ja és una cita obligada del calendari atlètic de l’àrea metropolitana, ha comptat amb el suport de nombrosos patrocinadors i amb la col·laboració d’entitats com Badalona Capaç, un centre ocupacional de persones amb diversitat funcional, que s’han encarregat de fer les bosses pels corredors. Tot plegat perquè la 8a Màgic BDN Running acabés sent un èxit.

Els guanyadors: Vieito i Carazo

José Manuel Vieito, el més ràpid d’aquest matí d’atletisme, arribava aquest diumenge a Badalona en plena forma, amb bons registres i bon pronòstic per avui. El gallec, que al llarg de la seva carrera també ha brillat en l’àmbit del triatletisme, ha fet darrerament un paper destacat en diferents curses catalanes, com ara la Mitja de Cambrils que va guanyar fa tot just un mes.

Montse Carazo, per la seva banda, és ja coneguda al Barcelonès Nord i a l’àrea metropolitana pel seu paper destacat a la Unió Colomenca d’Atletisme. La corredora de Santa Coloma de Gramenet, de fet, ha estat premiada com a millor esportista femenina de la ciutat colomenca fa pocs dies, en la Gala de l’Esport 2019.