Rècord solidari entre l’Obra Social “la Caixa” i la Màgic BDN Running per a la donació a la Fundació Josep Carreras

La Màgic BDN Running continua creixent any rere any, des de la perspectiva esportiva però també social i solidària. L’esdeveniment és, des de la seva primera edició el 2012, un memorial a l’atleta popular badaloní Luis Condon, que va morir de leucèmia fa 8 anys. Des de llavors, i amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”, la cita ha aportat ja més de 35.000 euros a la lluita contra la leucèmia.

L’Obra Social “la Caixa” és el partner solidari de la cursa, participa activament en el projecte de divulgació i prevenció de la leucèmia i aporta un euro de cada inscripció a la investigació que es duu a terme des de la Fundació Josep Carreras. Una institució puntera en la recerca contra les malalties de la sang i que batega a Badalona més que mai després de la inauguració de la seva nova seu al campus de Can Ruti, el centre d’investigació de la leucèmia més gran d’Europa.

Enguany, a més, la Màgic BDN Running ha introduït per primer cop la iniciativa del “Dorsal Solidari”, quelcom que ha permès a molts corredors i corredores adquirir una inscripció amb una donació extra, a més de serveis premium. Els dorsals solidaris han contribuït a batre el rècord de recaptació de la cursa, amb més de 6.000 euros només aquest 2019. I al triangle esport-solidaritat-investigació entre la Màgic BDN Running, l’Obra Social “la Caixa” i la Fundació Carreras s’enforteix i s’encamina cap a reptes de futur.

Frenar les leucèmies secundàries

Les donacions realitzades a la Fundació Carreras permetran dirigir la mirada de forma molt concreta a les leucèmies secundàries, “una malaltia molt agressiva que s’acostuma a agafar en estat molt avançat”, segons explica el director de l’institut de recerca de Badalona, el Doctor Francesc Solé. La intenció dels equips d’investigació és centrar-se en persones que hagin patit càncer de mama i analitzar possibles canvis genètics que indiquin un potencial i incipient desenvolupament d’aquesta leucèmia secundària per a parar-la a temps. “Intentarem fer més curable una malaltia incurable”, avança Soler.

Implicació d’entitats socials de Badalona

Un any més, d’altra banda, l’Obra Social “la Caixa” i l’organització han promogut la participació d’entitats que treballen amb adolescents en risc d’exclusió a través del programa “Tots/es correm”, de la mà d’entitats del tercer sector. A més, s’ha consolidat la col·laboració que s’inicià a l’edició 2017 amb la Fundació Badalona Capaç. Els usuaris de la Fundació van ser els encarregats d’elaborar les 4.000 unitats de la “Bossa del Corredor”, que es van lliurar als participants.