La Màgic BDN Running omple un any més els carrers i places de Badalona

Un total de 3.200 corredors i corredores s’han donat cita aquest diumenge 29 d’octubre per la 12a edició de la Màgic BDN Running, la cursa més emblemàtica i solidària de Badalona que any rere any ajunta milers de persones al voltant de l’esport.

Al llarg del matí, els circuits de 5K, 10K i les curses infantils han vist passar milers de participants tot recorrent els principals indrets d’interès de la ciutat com el Pont del Petroli, el Passeig Marítim, la Platja dels Pescadors o la Rambla.

La solidaritat és un dels valors cabdals de la Cursa i l’origen com a homenatge a l’esportista badaloní Luis Condon, que va morir a causa de la leucèmia ara fa dotze anys, ha inspirat l’organització en la tradició de donar 1 euro de cada inscripció a la Fundació Josep Carreras. A més, un any més s’ha promogut el ‘Dorsal Imparable’ per aquells i aquelles participants que volien fer una donació extra de 10 euros a la Fundació.

En total, en aquesta dotzena edició de la Màgic BDN Running s’han aconseguit recaptar 3.500 euros. L’encarregada de recollir el xec en nom de la Fundació Josep Carreras, ha sigut Regina Díez, responsable de Responsable d’Aliances Corporatives i Iniciatives solidàries de la Fundació; acompanyada del primer tinent d’alcalde de Badalona, Juan Fernández; representants de l’organització i membres de la família Condon.

La Cursa ha tingut un marcat caire festiu i familiar, assequible per a tota mena d’esportista i pensada perquè tothom s’atrevís a participar al millor esdeveniment esportiu de la ciutat de Badalona, a córrer i a establir hàbits de vida saludable.

Una cursa de rècord

La dotzena edició de la Màgic BDN Running ha estat marcada pels rècords. Començant pel que ha assolit el guanyador del 5K, David Campo, que ha parat el crono en 15:03 minuts, 12 segons per sota del rècord històric d’aquesta categoria en la cursa (marcat l’any passat per  Faissal El Meziani).

Un altre rècord ha sigut el de participació femenina, que a la categoria del 5K han sigut majoria i que any rere any van guanyant presència en les altres categories. 

També ha sigut rècord la participació a les Curses Infantils, amb 400 nens i nenes corrent en tres categories diferents no competitives, fomentant així l’esport entre els més petits i petites.

Guanyadors i guanyadores dels circuits

Circuit 10K

Classificació femenina

1a: Sofia Santacreu (37:57)

2a: Marta Mesalles (38:59)

3a: Miriam Lopez (40:19)

Classificació masculina

1r: Jordi García (31:34)

2n: Roger Riera (32:48)

3r: Blai Hermoso (33:52)

Circuit 5K

Classificació femenina

1a: Õnne Täht (19:33)

2a: Mamen del Castillo (20:03)

3a: Sonia Rodríguez (20:13)

Classificació masculina

1r: David Campo (15:03)

2n: David Cuesta (15:13)

3r: El Edrissi Reyahi (15:26)