L’Obra Social “la Caixa” aposta per la vessant solidària de la Màgic BDN Running

LObra Social “la Caixa” reedita la col·laboració amb la Màgic BDN Running com a Partner Solidari.

  • Des de l’any 2012, la col·laboració entre la Màgic BDN Running i l’Obra Social “la Caixa” ha permès contribuir amb més de 20.000 euros a la lluita contra la leucèmia i ajudar la tasca d’entitats del tercer sector de la ciutat de Badalona.
  • La Cursa tindrà lloc a Badalona el proper 18 de març i espera la xifra de 4.000 participants.

La prova és, des de la seva primera edició el 2012, un memorial a l’atleta popular badaloní Luis Condon, que va morir de leucèmia fa 7 anys. L’Obra Social “la Caixa” és el Partner Solidari de la cursa i participarà activament en el projecte de divulgació i prevenció d’aquesta malaltia aportant un euro de cada inscripció a la investigació per a la lluita contra la leucèmia.

Un any més, l’Obra Social “la Caixa” i l’organització promouen, també, la participació d’entitats del tercer sector a la cursa amb més participants de Badalona. Així mateix, l’organització, amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”, facilita la participació d’entitats que treballen amb adolescents en risc d’exclusió a través del programa “Tots/es correm”. A més, es reedita la col·laboració que s’inicià a l’edició del 2017 amb la Fundació Badalona Capaç. Els usuaris de la Fundació seran els encarregats d’elaborar la Bossa del Corredor que s’endurà cada participant.

L’organització vol arribar, aquest 2018, a un públic més ampli i afavorir una participació més variada, confirmant el perfil social de l’esdeveniment. Amb la incorporació del circuit de 5 quilòmetres i el lema “Fes-la teva”, es pretén promoure la vessant solidària de la prova, donar mostra de la implicació de la Cursa amb la ciutat i donar a conèixer la possiblitat que els corredors es puguin sentir la Cursa com a seva amb la tria. La cursa tindrà lloc el proper 18 de març a les 9.30h i les inscripcions es poden fer a través de la web www.magicbdnrunning.cat

Roger Melcior, representant de l’organització de la Màgic BDN Running i Sergio Cabrera, director de l’oficina de CaixaBank del carrer del Mar de Badalona, han signat el conveni de col·laboració que permet consolidar la vesant solidaria de la cursa, sent un referent social en el calendari metropolità.

Obra Social “la Caixa”

La Fundació Bancària ”la Caixa”, presidida per Isidre Fainé i dirigida per Jaume Giró, ha incrementat aquest any 2018 el pressupost per a la seva Obra Social, que se situa en 520 milions d’euros. Aquesta dotació posiciona a l’entitat com la primera fundació privada d’Espanya i una de les més importants del món.

El desenvolupament de programes socials focalitzats en els grans reptes actuals, com la desocupació, la lluita contra l’exclusió o l’accés a l’habitatge, segueixen concentrant bona part dels esforços. El gruix de la inversió, el 59% del pressupost, es destina al desenvolupament de programes socials i assistencials; el 23% és per a la promoció de la cultura i l’educació; i el 18% a la recerca i la concessió de beques.