Presentada la Màgic BDN Running que tornarà a omplir Badalona d’esport i solidaritat el 16 d’octubre

  • Tornen els circuits principals, de 5k i 10k, i es recuperen els Infantils
  • El lema escollit per aquesta edició és “El que ens fa grans!”

Badalona torna a tenir una cita amb l’esport popular i la solidaritat el proper diumenge 16 d’octubre. La Màgic BDN Running celebra 11 anys amb ganes de tornar als carrers de la ciutat i omplir-los d’esport i de l’ambient més festiu que caracteritza aquesta prova. Així ho han presentat aquest dilluns 3 d’octubre a la roda de premsa, on s’han tractat els temes principals. 

L’acte ha comptat amb la presència de Rubén Guijarro, alcalde de Badalona; Teresa González, 4a tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Territori, Habitatge, Esports i Salut; Guillem Franquesa, representant de Badalona Running; Sílvia Valls, responsable de Marketing del Centre Comercial Màgic Badalona; i el Dr. Evarist Feliu i el Dr. Enric Carreras, representants de la Fundació Josep Carreras.

Com a punt destacat, enguany es recuperen els tres circuits principals: el 5k, el 10k i els Infantils, tots ells amb el punt de sortida des de la plaça Josep Tarradellas. Tot i això, el tret de sortida del 5k serà a les 9:15h, el de 10k a les 10:00h i el de les curses infantils a les 11:15h. 

Guillem Franquesa, membre de la direcció tècnica de la Màgic BDN Running, ha destacat que aquesta edició “serà la millor de les viscudes fins ara. Tenim ganes de recuperar al 100% la normalitat, de tornar-nos a reunir per fer esport i gaudir de la nostra ciutat”, afegint que això ha estat possible “gràcies a la col·laboració de tots els que han aportat el seu gra de sorra, des de patrocinadors a col·laboradors i voluntaris, tots sumem i tots són part del que ens fa grans”, fent al·lusió directa al lema de la cursa d’aquest any.

Per la seva part, l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro ha sigut l’encarregat de tancar l’acte assegurant que “la cursa BDN Running està plenament en consonància amb els valors i l’orgull de ciutat que volem promoure i recuperar, aquesta prova reuneix els ingredients que volem associar a la Badalona del futur com són l’esport, la investigació, la solidaritat, la promoció del comerç i l’economia local”. A més, l’alcalde ha afegit que “aquesta cursa ens permet fer esport, ser solidaris i gaudir durant el seu recorregut d’alguns dels punts més emblemàtics de la ciutat i acabar a la plaça Josep Tarradellas, centre geogràfic de Badalona” ha conclòs, abans de formar, amb la resta d’assistents, un mural amb rajoles icòniques de la cursa i de la ciutat de Badalona.

La Màgic BDN Running és una cursa amb un recorregut ràpid i molt pla, ideal tant per a fer bones marques com per iniciar-se al món del running. A més, transcorre pels llocs més emblemàtics de Badalona, en bona part al costat del mar. Les inscripcions segueixen obertes, per apuntar-s’hi cal accedir al web de la Màgic BDN Running.

Compromís solidari

Durant l’acte s’ha posat especial èmfasi en la campanya solidària que sempre acompanya la Cursa. I és que l’essència solidària de la Màgic BDN Running segueix i es promou un any més: és un homenatge a l’atleta badaloní Luis Condon, que va morir el 2012 a causa de leucèmia. En aquest sentit, l’organització dóna 1 euros de cada inscripció a la Fundació Josep Carreras a favor de la lluita contra aquesta malaltia, a més de promocionar el “Dorsal Imparable”, un dorsal especial pels participants que vulguin fer una donació íntegra a la Fundació. D’aquesta manera, durant les 10 edicions anteriors s’han recaptat gairebé 50.000 euros. 

També s’ha destacat la feina i implicació dels principals col·laboradors, patrocinadors i organitzadors que han fet possible la Cursa com el Centre Comercial Màgic Badalona, El Periódico, Aigües de Barcelona, Auser,  Badagres, TUSGSAL, Pompas Fúnebres – Tanatori de Badalona, Duet Sports, Mc Donald’s Badalona, Tapiol, Farmàcia Olímpic, Varta, T&A Coach de nutrición, Comas, Venus Gràfiques, Badalona Capaç, Bon Preu – Esclat, Port de Badalona, Gorg Mar, Equivalenza i Bimbo.

El lema escollit per aquesta edició és “El que ens fa grans” perquè aquesta cursa ja fa 11 anys que està unint a badalonins, badalonines, esport i solidaritat. Així doncs, la Cursa vol seguir creixent i fer-se més gran any rere any. Ho fa juntament amb els seus runners, públic fidel, institucions, col·laboradors i partners. Però també per mitjà de l’acció solidària i la multitud d’iniciatives socials i valors que promou.

Durant la roda de premsa també s’ha presentat la samarreta oficial de la Cursa que, enguany, vol mostrar l’esperit del circuit representant unes línies que expressen els punts més emblemàtics per la qual transcorre la cursa, demostra l’orgull de tots els badalonins i badalonines de formar part d’aquesta gran ciutat i, a la vegada, de la seva cursa més important.