Més de 3.200 persones gaudeixen de la 7a cursa Màgic BDN Running

 

  • El corredor Aimane Eddaifi ha estat el més ràpid en creuar la meta i Gema Barrachina, exatleta olímpica, ha estat la guanyadora femenina en la cursa de 10k
  • En distància de 5 quilòmetres, estrenada enguany, Albert Fernández Cano i Marta Martín s’han imposat
  • Amb aquesta edició, la cursa de caràcter solidari de Badalona ja ha donat més de 25.000 euros destinats a la lluita contra la leucèmia

 

Aquest diumenge s’ha celebrat la setena edició de la Màgic BDN Running que ha aplegat més de 3.200 corredors. Una autèntica festa de l’atletisme popular que, per primera vegada, ha incorporat un circuit de 5 quilòmetres en el ja tradicional circuit de 10.

 

El més ràpid en completar el traçat de 10K ha estat Aimane Eddaifi amb un temps de 33:20. En categoria femenina, la més ràpida ha estat Gema Barrachina, exatleta olímpica, que ha completat el traçat amb un temps de 35:40.

 

En el circuit de 5K s’ha imposat Albert Fernández Cano, amb un temps de 17:45, mentre que la més ràpida ha estat Marta Martín Alegre amb un temps de 21:35.

El tret de sortida de la cursa s’ha fet puntualment a les 9:30 hores, a càrrec de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater. La cursa, un any més, ha transcorregut pels punts més emblemàtics de Badalona com el Port, el pont del Petroli, la Rambla, el Parc de Ca l’Arnús o el Palau Municipal d’Esports amb un dia en què el temps ha acompanyat.

 

Una cursa compromesa

 

Un dels moments més emotius ha estat l’entrega del xec solidari de 4.000€ a la Fundació Josep Carreras. La Màgic BDN Running té un marcat caràcter solidari ja que és també el Memorial Luis Condon, atleta popular badaloní que va morir fa 7 anys de leucèmia. Familiars de Luis Condon i els organitzadors de la cursa han lliurat als representants de la Fundació i de l’Institut Josep Carreras el xec solidari. Durant aquests set anys, i amb el suport de l’Obra Social ‘la Caixa’, s’han destinat ja més de 24.000 euros en la lluita contra aquesta malaltia.

 

Com a novetat, enguany s’ha optat per incorporar criteris mediambientals als punts d’avituallament. Gràcies a un acord amb Aigües de Barcelona, la hidratació s’ha fet amb gots de cartró reciclables, reduint l’ús de recursos hídrics i envasos.

 

La prova s’ha desenvolupat en un ambient festiu i amb un bon clima que ha permès que els corredors hagin pogut gaudir d’un circuit, al llarg del qual els participants han gaudit de concerts, batukades i DJ. L’esdeveniment, que ja és una cita obligada del calendari atlètic de l’àrea metropolitana, ha comptat amb el suport de nombrosos patrocinadors i amb la col·laboració de diverses entitats com Badalona Capaç, un centre ocupacional de persones amb diversitat funcional, que s’han ocupat de fer les bosses pels corredors; fins a usuaris del Projecte Home, en tractament contra les addicions que han fet tasques logístiques, perquè la 7a Màgic BDN Running acabés sent un èxit.