Organitzem la setena edició del Mes de la Vida Activa per promocionar l’activitat física

L’acte de cloenda serà la Caminada popular Badalona Running-Fem Salut!, que es farà el 26 d’abril amb sortida al pont del Petroli i arribada al parc de Ca l’Arnús

Juntament amb l’Ajuntament de Badalona, des de Màgic BDN Running promovem diferents actes per celebrar la setena edició del Mes de la Vida Activa, amb la voluntat de promocionar l’activitat física entre la població adulta.

Durant el Mes de la Vida Activa, i en el marc del Dia Mundial de l’Activitat Física, que se celebra divendres 6 d’abril, s’ha programat un ampli calendari d’activitats a la ciutat. Fins al 20 d’abril, tots els centres d’atenció primària de la ciutat i al CAP Montgat, gestionat per Badalona Serveis Assistencials (BSA), acolliran sessions, obertes a tota la població, a càrrec dels professionals del Pla d’Activitat Física Esportiva i Salut (PAFES). Durant les sessions es parlarà dels beneficis d’incorporar l’activitat física a la vida diària per prevenir o atenuar problemes de salut, mantenir i millorar l’autoestima i la qualitat de vida.

Les sessions, amb el suport els grups de caminada del programa “Fem Salut!” i els grups de gimnàstica de la Gent Gran de l’Ajuntament de Badalona, inclouran enguany com a novetat pràctiques de taitxí, a càrrec d’entitats de la ciutat expertes d’aquesta disciplina, i de marxa nòrdica.

Aquest és el calendari de sessions previst:

Sessió Lloc Dia i hora Realitzada per Contingut i entitats que participen
1 CAP Morera – Pomar 05.04.2018 a les 10h PAFES Marxa nòrdica (sessió teòrica i pràctica).
2 CAP Llefià 06.04.2018 a les 11h PAFES Beneficis per a la salut de la pràctica de l’activitat física.
3 CAP Gran Sol 06.04.2018 a les 10h PAFES Taitxí (sessió teòrica i pràctica) amb la col·laboració de l’entitat Ateneu Carme Claramunt.
4 CAP Montgat -Tiana 12.04.2018 a les 10h PAFES Marxa nòrdica (sessió teòrica i pràctica).
5 CAP Martí i Julià 12.04.2018 a les 10.30h Beneficis per a la salut de la pràctica de l’activitat física.
6 CAP Progrés -Raval 12.04.2018 a les 11h PAFES Beneficis per a la salut de la pràctica de l’activitat física.
7 CAP Centre- Dalt la Vila 13.04.2018 a les 10h PAFES Taitxí (sessió teòrica i pràctica) amb la col·laboració de l’entitat Salut i Consciència
8 CAP Nova Lloreda 17.04.2018 a les 11h PAFES Beneficis per a la salut de la pràctica de l’activitat física.
9 CAP El Gorg i CAP Sant Roc 18.04.2018 a les 10.30h PAFES Beneficis per a la salut de la pràctica de l’activitat física.
10 CAP Bufalà- Canyet 18.04.2018 a les 10.30h Referent

comunitària

Beneficis per a la salut de la pràctica de l’activitat física.
11 CAP Apenins-Montigalà 19.04.2018 a les 10.30h PAFES Beneficis per a la salut de la pràctica de l’activitat física.
12 CAP La Salut Deriva al CAP Gran Sol dia 06.04.2018 PAFES Veure programa CAP Gran Sol.

II Trobada de taitxí i txikung

El Mes de la Vida Activa inclourà la II Trobada de taitxí i txikung, que té l’objectiu de donar a conèixer els beneficis d’aquestes pràctiques per a la salut. Les classes es faran a l’aire lliure el dissabte 21 d’abril, de 10 a 13 hores, al final de passeig marítim de Badalona (tocant el port).

Caminada popular

La Caminada popular Badalona Running-Fem Salut! posarà punt i final al mes d’activitats. La caminada se celebrarà dijous 26 d’abril, a partir de les 10 hores. El recorregut, de 5 o 2’5 km, començarà al pont del Petroli i finalitzarà al parc de Ca l’Arnús. Les persones que vulguin participar en aquesta activitat es poden inscriure als seus centres d’atenció primària fins el 20 d’abril o directament al punt de sortida de la caminada, una hora abans de la sortida.

El cinquè tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot, ha destacat “la importància que té l’activitat física per al nostre benestar físic i emocional. En aquest sentit, el Mes de la Vida Activa té la finalitat de contribuir a potenciar un treball en xarxa entre serveis, entitats i associacions de Badalona, per fer més fàcil i accessible la seva pràctica”.