La Màgic BDN Running celebra la seva 10a edició aplegant 3.200 participants a Badalona als circuits de 5 i 10 quilòmetres

  • La primera edició post-pandèmia ha estat un èxit de participació i ha permès recuperar l’emoció del running a la ciutat de Badalona.
  • L’organització ha donat 6.000€ en favor de la Fundació Josep Carreras i ja suma una recaptació de gairebé 50.000€ en la seva història.

Diumenge 14 de novembre s’ha celebrat la desena edició de la Màgic BDN Running que ha aplegat més de 3.200 corredors i corredores. Una autèntica festa de l’atletisme popular que, després de l’edició virtual de 2020, ha recuperat la normalitat de l’esdeveniment celebrant-ne el 10è aniversari amb emocions renovades i, com sempre al llarg de la seva història, fent una important donació a la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia.

En la vessant esportiva, el badaloní Jordi Garcia ha estat el més ràpid en creuar la meta dels 10k amb un temps de 31:58 i Lucia Lorenzi s’ha endut la victòria en la categoria 10k femenina arribant a la meta al minut 40:16. El circuit de 10 quilòmetres, homologat, transcorre durant més de 5 quilòmetres al costat del mar, fet que, sumat a la importància de córrer “a casa” ha representat “una gran ajuda i motivació” pel guanyador, Jordi Garcia. Pel que fa a la cursa de 5k, amb un circuit totalment renovat, David Pinyol s’hi ha imposat amb un temps de 16:00 en categoria masculina, mentre que la més ràpida ha estat Esther Cruz Sanchez amb un temps de 18:52.

La plaça del President Josep Tarradellas s’ha omplert de festa i animació durant tot el matí: l’exposició dels 10 anys de la Màgic BDN Running o bé activitats com escalfaments o una masterclass de zumba han estat algunes de les activitats que hi han tingut lloc.

Un dels moments més emotius de l’esdeveniment ha estat l’entrega del xec solidari de 6.000 € a la Fundació Josep Carreras. La Màgic BDN Running té un marcat caràcter solidari. Representants de l’organització, familiars de Lluis Condon i la Fundació La Caixa han lliurat als representants de la Fundació Josep Carreras el xec solidari amb la xifra recaptada a l’edició de 2.021. En deu anys s’han destinat més de 46.000 euros en la lluita contra aquesta malaltia.

Com a tret diferencial i festiu, per a celebrar l’aniversari de la Cursa, previ a les diferents sortides, s’ha bufat un gran pastís de celebració i de reconeixement a tothom qui n’ha format part al llarg de la seva història. L’acte ha comptat, entre d’altres, amb la presència de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, els representants de la Fundació Josep Carreras i la familia de Lluís Condon, atleta a qui la Màgic BDN Running deu homenatge des de la seva primera edició.

La prova s’ha desenvolupat en un ambient festiu, de retrobament, i amb un bon clima que ha permès que els corredors i corredores hagin pogut gaudir d’un circuit animat amb diferents concerts, batukades, DJs i animadors. A més, l’esdeveniment, aposta per la incorporació de criteris mediambientals als punts d’avituallament gràcies a un acord amb Aigües de Barcelona.

La Cursa, una de les més nombroses de l’Àrea Metropolitana, és ja una cita obligada del calendari atlètic, i ha comptat amb el suport de nombrosos col·laboradors com el Centre Comercial Màgic Badalona, principal patrocinador de la prova, Aigües de Barcelona, Renault Auser, Badagrés, Direxis Tugsal, Pompas Fúnebres Badalona, Tapiol Gestors i El Periódico. Un equip conjuntat amb l’objectiu que la 10a Màgic BDN Running acabés sent un èxit.