Diumenge 26 d’abril es farà la 1a edició de la Cursa de la Dona de Badalona

Cursa de la DonaL’objectiu d’aquesta cursa és fer difusió sobre el càncer de mama i la seva prevenció

Aquest matí s’ha presentat la 1ª edició de la Cursa de la Dona de Badalona, que organitza Titania Club amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona i de grups i vocalies de dones de la ciutat. La cursa tindrà lloc el diumenge 26 d’abril a les 10 del matí. L’acte de presentació ha comptat amb la presència del regidor de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut, Juan Fernández, i de la directora de Titania Club, Àngels Fañanás.

La Cursa de la Dona de Badalona es desenvoluparà en un circuit familiar, urbà i planer de 5 quilòmetres, amb sortida i arribada al passeig Marítim. Es tracta d’una cursa solidària a favor de la lluita contra el càncer de mama que vol conscienciar a les dones de la importància que comporta la revisió i prevenció d’aquesta malaltia.

Les inscripcions per córrer la cursa s’obriran el dimecres 1 d’abril a Titània Club, a la web de la cursa www.cursadonabdn.cat i també a través del Badiu Jove. Per a participar-hi caldrà pagar una inscripció de 7 euros, un dels quals es destinarà a les entitats de la ciutat que treballen amb pacients i familiars de pacients amb càncer. Les entitats que es beneficiaran dels diners recaptats són el Grup de Dones Jade (Dones Afectades pel Càncer de Mama) i Picam (Associació, Prevenció i Informació Càncer Molins).

Prèviament a la cursa, la setmana del 20 al 24 d’abril es faran diverses activitats paral·leles, que estan orientades en temes relacionats amb la salut, l’estètica i la moda. Per exemple, hi haura una xerrada de conscienciació sobre les dones i el càncer de pit, així com un taller saludable per a dones que tindrà com a objectiu donar consells a les dones per aconseguir una vida activa i sana. El calendari exacte de les activitats es donarà a conèixer properament a la pàgina web de la cursa.

Des d’aquest dimecres 1 d’abril es faran entrenaments per a les persones que ho desitgin en horaris de matí i tarda. Aquesta informació també estarà disponible a la pàgina web de la cursa.

El mateix dia de la cursa hi haurà un ‘village’ a la zona de la sortida i arribada on es faran tallers, jocs lúdics infantils i dues desfilades de moda un cop hagi acabat la cursa. Hi haurà activitats no només pels corredors sinó també pels acompanyants i les seves famílies, com per exemple una classe oberta de zumba, tallers de maquillatge i animació musical, entre d’altres.

El regidor de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut, Juan Fernández, ha destacat “el caràcter solidari d’aquesta cursa que demostra que Badalona està implicada tant en l’esport com en la investigació i la lluita contra el càncer”. “La 1ª Cursa de la Dona serà una festa esportiva, però sobretot serà una festa social on s’espera que hi participin famílies senceres i que ajudi a conscienciar tothom sobre la importància de la prevenció pel que fa al càncer”, ha afegit.