2.200 atletes disputaran el diumenge 10 de febrer la cursa BDN Running per un circuit urbà de 10 quilòmetres

DSC_7471L’esdeveniment, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Badalona, té un ampli programa d’activitats paral·leles socials i culturals amb l’objectiu de fer-ne partícip a tota la ciutat

La segona cursa BDN Running tindrà el proper diumenge 10 de febrer pels carrers de la ciutat. Més de 2.000 atletes participaran a la prova, duplicant la xifra de la primera edició.

La prova ha estat la cursa de 10 quilòmetres de nova creació amb més inscrits a Catalunya durant el 2012. El fet que es disputi durant el mes de febrer, amb un calendari marcat per les competicions de més llarga distància, fa que la prova es consolidi al calendari metropolità. Tant és així que aquest any els participants de fora de la ciutat són majoritaris en un 55% (destacant els atletes de Barcelona ciutat, un 22% del total).
El circuit de la cursa destaca per ser pla i passar pels llocs més emblemàtics de Badalona. Al Palau Municipal d’Esports, la plaça Pompeu Fabra, la Rambla, el parc de Ca l’Arnús o el Port s’hi afegeix aquest any el pas pel nou tram de Passeig Marítim.

La cursa té caràcter solidari, ja que un euro de la inscripció de cada participant anirà destinat a l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras. A més, la cursa aposta per la integració de les persones en risc d’exclusió social. Persones drogodependents en tractament de desintoxicació al centre Projecte Home de Montgat col·laboraran en la realització de tasques de la cursa. Enguany l’organització ha apostat per potenciar el seu vessant més social gràcies al suport de l’Obra Social la Caixa.

El programa d’activitats paral·leles s’ha incrementat notablement d’enguany. El dissabte 9 de febrer tindrà lloc a les pistes de bàsquet del Màgic Badalona la Fira del Corredor, primera fira d’aquestes característiques que acull la ciutat. A la Fira, que s’obrirà de 10 del matí a 9 del vespre, s’hi podran trobar expositors de marques esportives entre les quals destaca l’empresa Garmin Iberia, amb seu a Badalona. En el mateix espai tindrà lloc el lliurament de dorsals i la bossa del corredor.

La setmana prèvia a la cursa es presenta farcida d’activitats. Dissabte, 2 de febrer a la nit a la discoteca Titus Carpa es celebrarà la festa de presentació de l’esdeveniment, on es donaran a conèixer tots els detalls de la prova, es presentarà el circuit i es realitzarà un sorteig de material esportiu i dorsals. Diumenge dia 3 tindrà lloc lloc el darrer entrenament obert per la prova. Dijous 7 es portarà a terme la caminada popular, dins del programa “Fem Salut”, que anirà acompanyada de dues xerrades preparatòries al Centre Cívic la Salut i l’ABS del Gorg.

La cursa reforça el seu compromís cultural amb dos concerts al llarg del circuit a càrrec de dues joves bandes badalonines. El grup de funk badaloní Strand serà l’encarregat d’amenitzar la Rambla i el grup de pop-rock català Martinny’s ho farà al port.

L’organització, amb la col·laboració d’IKEA, reforça aquest any el seu compromís amb el medi ambient. Els corredors podran accedir el dia de la prova a Badalona de forma gratuïta i sostenible gràcies a l’acord amb Rodalies de Catalunya. Així mateix l’organització fomentarà la recollida selectiva mitjançant la sensibilització i reducció del paper (inscripcions únicament on-line, comunicació electrònica…).

Amb la col·laboració del Fòrum del Turisme de Badalona es portarà a terme la iniciativa Menú10. Els corredors que mostrin el seu dorsal a la quinzena de restaurants adherits a la iniciativa disposaran d’un menú sa per 10 euros (vàlid amb les mateixes condicions per a l’acompanyant).

Cal destacar la bona acollida que han tingut iniciatives que s’han impulsat aquest any des de l’organització. Els entrenaments de les setmanes prèvies a la cursa han mobilitzat 40 persones de mitjana. D’altra banda uns 80 escolars de la ciutat s’han acollit a les inscripcions per escoles, amb una categoria amb premis específics per els centres i els estudiants. Entre les novetats d’enguany amb bona acollida destaca també l’aplicació disponible a Google Play i AppStore per a telèfons i tauletes amb la qual els corredors poden accedir a tota la informació de la prova.

Nota de premsa de l’Ajutament de Badalona

Dossier de premsa