Presentada la Màgic BDN Running més imparable que mai

El dorsal solidari permetrà ampliar la col·laboració amb la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia

A les proves de 5 i 10 quilòmetres s’hi sumen les curses infantils

La Màgic BDN Running torna el proper diumenge 24 de març amb diverses novetats. Enguany, als circuits de 5 i 10 quilòmetres s’hi suma una cursa infantil.

El tret de sortida per a les proves de 10 i 5 quilòmetres serà a la Rambla del Gorg a les 9.30 hores i a les 9.45 hore, respectivament. La sortida de la cursa infantil serà a les 11.15h. Amb la cursa infantil es completa l’oferta de circuits per a tots els públics. Després de set edicions amb gran acollida, el repte és assolir els 4.000 participants.

Aquest migdia se n’ha fet la presentació oficial, que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, Guillem Franquesa, en nom de l’organització i Mar Mallo de l’Institut de Recerca Josep Carreras contra la Leucèmia. A més, també hi han assistit Silvia Valls i Eduard Bosch, com a representants del Centre Comercial Màgic Badalona i d’Aigües de Barcelona, respectivament.

Un circuit pla pels punts més emblemàtics de Badalona

A nivell esportiu, la cursa es caracteritza per un circuit pla i assequible, ideal per a fer bones marques i homologat per la Federació Catalana d’Atletisme. El recorregut transcorre, durant 4 quilòmetres, en paral·lel al mar i pels atractius turístics de la ciutat: el Port, la Rambla, el parc de Ca l’Arnús, el Palau Municipal d’Esports, el pont del Petroli o el passeig Marítim. A més, la cursa està inclosa a la lliga ChampionChip i enguany puntua doble. Les inscripcions es poden formalitzar a través de la web.

Correm per ser Imparables

El lema escollit, “Correm per ser Imparables” vol posar èmfasi al compromís de la prova amb la lluita contra la leucèmia. L’essència solidària de la Màgic BDN Running es manté i es promou un any més: és un homenatge a l’atleta badaloní Luis Condon, que va morir el 2012 a causa de leucèmia. En aquest sentit, gràcies al dorsal solidari es pretén duplicar la recaptació destinada a la Fundació Josep Carreras.

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha volgut remarcar el lligam entre Badalona i la recerca contra la leucèmia, amb l’obertura fa pocs mesos del centre de l’Institut de Recerca Josep Carreras al Campus Can Ruti. En aquest sentit ha destacat que la cursa “lliga la ciutat amb aquest organisme que projecta Badalona al món de la recerca”.

Mar Mallo, investigadora Postdoctoral de l’Institut Josep Carreras contra la Leucèmia ha destacat la importància cabdal d’accions de recollida de fons per a l’investigació que a més també són divulgatives.

Per la seva banda, Guillem Franquesa, en nom de l’organització ha volgut agrair a l’Ajuntament la seva col·laboració i s’ha mostrat convençut que aquest any les novetats a la cursa permetran convertir-la, encara més, en una cursa que la ciutadania es faci seva.

Per la seva banda des de Màgic Badalona, Silvia Valls ha destacat la voluntat del centre comercial de col·laborar en actes de ciutat i posa a disposició de l’organització la infraestructura del centre comercial.

Per la seva part, Eduard Bosch, ha destacat que Aigües de Barcelona vol reforçar el compromís amb les persones i mostra d’això és la col·laboració per segon any amb un esdeveniment de ciutat i amb marcat caràcter solidari. Aigües de Barcelona seguirà ajudant en la hidratació de la cursa a través dels punts d’avituallament en els quals es dispensarà aigua de l’aixeta en gots 100% reciclables, evitant així el malbaratament innecessari de residus i la sostenibilitat.

Compromís amb la ciutat

Com a objectiu estratègic, l’organització segueix prioritzant la vinculació amb la ciutat. En aquest sentit es fomenta la participació d’escolars i clubs esportius d’arreu de Badalona per a fer especial èmfasi en els que es troben en risc d’exclusió social i en usuaris de diverses entitats del tercer sector. Projecte Home, que treballa contra les addiccions al seu centre de Montgat, també participarà a la cursa així com la Fundació Badalona Capaç, que serà l’encarregada de realitzar les bosses del corredor. Es treballa així amb una entitat del tercer sector per a la inserció de persones amb diversitat funcional i la seva implicació en un esdeveniment de la ciutat.

A més, la Màgic BDN Running impulsa les activitats vinculades al programa ”Abril, Mes de la Vida Activa”. S’inclouen activitats de promoció de l’activitat física i xerrades a tots els centres de salut de Badalona. Aquest mes ple d’activitats destinades a promocionar la vida activa clourà l’11 d’abril amb una gran caminada popular des del Pont del Petroli.

 

Dossier de presentació Màgic BDN Running 2019.