La BDN Running L’Aliança, un èxit de l’atletisme popular i la participació ciutadana

20150316 Presentació BDN Running L'AliancaAquest matí s’ha presentat a Badalona la quarta edició de la cursa BDN Running L’Aliança que es disputarà el proper diumenge 22 de març i que aquest any preveu superar els 3.000 inscrits.

Paral·lelament al caràcter esportiu de la prova, la BDN Running destaca també per la seva aposta per la participació ciutadana de tota la població. En aquest sentit, durant les quatre setmanes prèvies a la cursa han tingut lloc programes d’entrenament, xerrades sobre hàbits de salut, una caminada popular oberta a tothom i s’ha potenciat la participació dels joves a través dels centres escolars.

La BDN Running L’Aliança té també un marcat vessant solidari i, en memòria de l’atleta popular badaloní Luis Condon, que va morir fa 4 anys de leucèmia, destina un euro de la inscripció de cada participant a l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras. D’altra banda, l’organització de la cursa compta amb la col·laboració en les tasques logístiques de persones drogodependents en tractament de desintoxicació en el centre Projecte Home de Montgat.

En l’àmbit estrictament esportiu, la BDN Running L’Aliança presenta un circuit de 10 quilòmetres molt pla homologat per la Federació Catalana d’Atletisme que transcorre per diversos espais de Badalona com el Palau Municipal d’Esports, la plaça de Pompeu Fabra, la Rambla, el parc de Ca l’Arnús o el Port. El tret de sortida és donarà a les 9.30 hores a la Rambla del Gorg i cal destacar que el primer quilòmetre transcorrerà per carrers de nova urbanització a la zona del futur canal del Port, fent més atractiu i ample el circuit.

Un traçat ple de sensacions úniques per als corredors que, al llarg dels 10 quilòmetres de recorregut, podran gaudir d’una selecció de grups de música emergents de la ciutat, animacions i performance culturals a càrrec de grups i companyies locals.

Sobre el Circuit L’Aliança

El Circuit L’Aliança està format per un total d’onze de les millors curses del calendari atlètic català. La propera cursa del Circuit serà la Nocturna Sport Ciutat de l’Hospitalet, amb distàncies de 5k i 10k, que se celebra el proper 18 d’abril a L’Hospitalet de Llobregat.

L’Aliança, dins de la seva aposta per l’esport com a mitjà per fomentar hàbits de vida saludable i millorar la salut mitjançant una vida activa, dóna suport a aquest Circuit com a patrocinador principal. Avalada per més d’un segle d’experiència, L’Aliança és la primera mutualitat de previsió social de Catalunya per nombre de socis.