Diumenge 26 de març Badalona s’omplirà d’atletisme popular amb la Màgic BDN Running

És la 6a edició de la prova memorial a l’atleta badaloní Luis Condon i es destina un euro de cada inscripció a la Fundació Josep Carreras

L’objectiu d’aquest any és consolidar-se en el calendari metropolità de cursa i arribar als 4.000 participants

La Màgic BDN Running torna el 26 de març amb la intenció de consolidar-se entre les proves en ruta de 10 quilòmetres amb més participació de l’àrea metropolitana. El tret de sortida es donarà com sempre, des de la rambla del Gorg a partir de les 9.30 hores. Amb cinc edicions a l’esquena amb bona acollida de públic, el repte per la 6a edició és consolidar la xifra de 4.000 corredors.

Aquest migdia se’n ha fet la presentació oficial que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; la regidora d’Esports, María Gallardo; i Guillem Franquesa en nom de l’organització. A més, també hi han assistit Marc Fragoso, del Centre Comercial Màgic Badalona i Sergio Cabrera, director de l’oficina de Caixa Bank del Carrer del Mar.

La cursa té un circuit homologat per la Federació Catalana d’Atletisme. Entre les característiques hi destaca una altimetria molt plana i assequible que transcorre, durant 4 quilòmetres, en paral·lel al mar, ideal per a fer bones marques. Un altre dels al·licients per al corredor és que transcorre per alguns dels atractius turístics de la ciutat: el Palau Municipal d’Esports, la Rambla, el parc de Ca l’Arnús, el port de Badalona o el pont del Petroli.

La cursa està inclosa a la lliga Champion Chip i enguany puntua doble. Les inscripcions es poden formalitzar a través de www.magicbdnrunning.cat

Molt més que running

El lema triat per a aquesta edició vol posar èmfasi en que és més que una prova atlètica. La Màgic BDN Running té caràcter solidari, al ser un homenatge a l’atleta badaloní Luis Condon, que va morir el 2012 de leucèmia En aquest sentit, un euro de cada inscripció es destina a la recerca mitjançant la Fundació Josep Carreras. Amb el suport de l’Obra Social ‘la Caixa’, en 5 edicions ja s’han recaptat 20.000 euros.

En l’acte de presentació l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha destacat que la BDN Running “és una cursa consolidada, molt ben organitzada i que projecta fora una imatge molt positiva, dinàmica i esportiva de la nostra ciutat”. L’alcaldessa ha afegit que “el caràcter solidari de la cursa projecta uns valors amb els quals també volem associar Badalona”.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de Badalona, Maria Gallardo, ha agraït la confiança dipositada per part de l’organització en la ciutat de Badalona i celebra que es mantingui l’essència i compromís del primer any.

Per la seva banda, Guillem Franquesa, en nom de l’organització ha volgut agrair a l’Ajuntament la seva col·laboració i s’ha mostrat convençut que aquest any la cursa es consolidarà com una de les més concorregudes de l’àrea metropolitana.

Per la seva banda des de Màgic Badalona, Marc Fragoso ha destacat la voluntat del centre comercial de col·laborar en actes de ciutat i posa a disposició de l’organització la infraestructura del Centre Comercial. Sergio Cabrera, director de l’oficina de CaixaBank del carrer de Mar ha destacat que l’Obra Social ‘la Caixa’ ha optat per reforçar el compromís amb les persones i mostra d’això és la col·laboració en un esdeveniment de ciutat i amb un marcat caràcter solidari.

Com a objectiu estratègic l’organització segueix tenint com a prioritat la vinculació amb la ciutat. Destaca un programa per fomentar la participació d’escolars i clubs esportius d’arreu de Badalona, amb la voluntat de fer especial èmfasi en els que es troben en risc d’exclusió social, usuaris de diverses entitats del tercer sector. Projecte Home, que treballa contra les addicions al seu centre de Montgat, també participarà de la cursa.

Per últim, com a novetat enguany, el manipulat de la tradicional bossa del corredor el faran els usuaris de la Fundació Badalona Capaç, permetent la inserció de persones amb diversitat funcional i la implicació en un esdeveniment de ciutat.

D’altra banda la Màgic BDN Running és una de les primeres activitats inclosa al programa d’Abril, Mes de la Vida Activa, que inclou activitats de dinamització i xerrades a tots els centres de salut de Badalona. Aquest mes ple d’activitats destinades a promocionar la vida activa clourà el 27 d’abril amb una gran caminada popular de 5 quilòmetres.