Badalona organitza la cinquena edició del ‘Mes de la Vida Activa’ per promocionar l’activitat física entre la població adulta

cartell_caminada_femsalutbaixa-01L’acte de cloenda serà la Caminada Popular Badalona Running – Fem Salut! que es farà el 28 d’abril amb sortida des del pont del Petroli i arribada al parc de Ca l’Arnús

Incorporar l’activitat física a la vida diària de la població adulta és l’objectiu de les activitats programades en el marc de la cinquena edició del ‘Mes de la Vida Activa’.

Durant el ‘Mes de la Vida Activa’ i en el marc del Dia Mundial de l’Activitat Física, que se celebra el dia 6 d’abril, a Badalona s’ha programat un calendari d’activitats, que sota el lema Incorpora l’activitat física a la teva vida diària, es durà a terme durant el mes d’abril en diferents llocs de la ciutat. El ‘Mes de la Vida Activa’ es tancarà amb la Caminada Popular Badalona Running – Fem Salut!, que es celebrarà el dia 28 d’abril a les 10 del matí al pont del Petroli, com a punt de sortida.

Del 4 al 28 d’abril es duran a terme diferenes sessions per sensibilitzar a la població sobre la importància d’incorporar l’activitat física a la vida diària. Aquestes sessions seran conduïdes pels professionals dels equips dels centres d’atenció primària, que formen part del Programa d’Activitat Física i Esportiva (PAFES), juntament amb els grups de caminada del Programa Fem Salut! i de gimnàstica de la Gent Gran de l’Ajuntament de Badalona.

Les sessions seran obertes per a tota la població i es realitzaran a tots els centres d’atenció primària de la ciutat. En aquestes trobades es parlarà dels beneficis d’incorporar l’activitat física per prevenir o atenuar problemes de salut, mantenir i millorar l’autoestima i la qualitat de vida de les persones i com fer-ho de forma segura. Aquestes sessions comptaran amb una part pràctica, on els i les referents del PAFES, ensenyaran als i les assistents/es com realitzar una taula d’estiraments. A més, s’identificaran els recursos que hi ha a cada barri i que moltes vegades no s’identifiquen per a la pràctica esportiva. Aquesta activitat està especialment adreçada a persones adultes.

Al finalitzar aquestes sessions, els i les assistents/es es podran inscriure a la Caminada Popular Badalona Running – Fem Salut! que es celebrarà el dijous 28 d’abril a les 10 del matí al pont del Petroli, en l’itinerari de 5 o 2’5 km, en funció del circuit que es triï prèviament. L’arribada es farà al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús, on finalitzarà el Mes de la Vida Activa.