Compromís amb la sostenibilitat

Més enllà de la competició, les masses i la salut volem que la 1a Cursa Badalona Running tingui cura de l’entorn, volem que sigui sinònim de sostenibilitat.

Minimització dels residus generats

L’organització vetllarà per reduir al màxim els residus que es generen durant l’esdeveniment. Prèviament a l’esdeveniment l’organització ha apostat per l’estalvi de paper. Per això s’ha fet el procés d’inscripció exclusivament on-line i a més la manera natural de comunicar ha estat la digital.

Aposta pel reciclatge

Juntament amb la Regidoria de Via Pública i Mobilitat de l’Ajuntament apostem pel reciclatge dels residus que es generin. Per aquest motiu s’instal·laran contenidors pel reciclatge de plàstic a l’avituallament del quilòmetre 5. A l’arribada es posarà a disposició dels corredors contenidors de recollida selectiva per envasos, matèria orgànica i paper/cartró.

Posada en valor l’entorn natural de la ciutat

Per aquest motiu part del circuit transcorre pel Parc Metropolità de Can Solei i Ca l’Arnús, un parc de gairebé 10 hectàrees únic per les seves edificis singulars, el seu manteniment de l’estructura agrícola tradicional, la bellesa dels seus jardins i l’esclat de la riquesa vegetal i faunística que hi fa vida. A nivell paisatgístic destaquen els jardins romàntics amb vegetació frondosa, ponts, escultures i un gran llac navegable.

Promoció de la mobilitat sostenible: bitllet d’anada i tornada gratuït en tren 

Juntament amb Rodalies de Catalunya es facilitarà l’accés als participants de l’esdeveniment mitjançant els trens de Rodalia. Qualsevol corredor, presentant el seu dorsal el dia de l’esdeveniment (19/02) a qualsevol taquilla del nucli de Rodalia de Barcelona, obtindrà un bitllet d’anada i tornada gratuït fins a l’estació de Badalona (bescanvi fins a les 10 hores i vàlid durant tot el dia). L’estació de Badalona es troba a 20 minuts a peu del punt de sortida de la cursa.