La BDN Running-Memorial Luis Condón omplirà de corredors els carrers de Badalona diumenge 20 de març

SONY DSC

La cursa té un caràcter solidari i un euro de cada inscripció es destinarà a la recerca a la Fundació Josep Carreras

Badalona tornarà a omplir-se de corredors el diumenge 20 de març gràcies a la BDN Running, la cursa amb un component solidari que aquest any arriba a la cinquena edició. Amb un circuit de 10 quilòmetres pla i ràpid, la BDN Running és una cursa pensada per fer marques personals a la vegada que es recorren els llocs més emblemàtics de la ciutat. Així, els corredors faran un total de 4 quilòmetres de costa i passaran per la Rambla, el pont del Petroli, el Port o el parc de Ca l’Arnús.

Aquest migdia s’ha presentat l’edició d’enguany d’aquesta cursa amb la presència de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; la regidora d’Esports, Maria Gallardo; un dels organitzadors de la cursa, Roger Melcior; i el director de la sucursal de Badalona i Mataró de DKV Assegurances, Ricardo Monasterio.

Amb una previsió de 4.000 participants, aquesta edició puntuarà doble a la Lliga ChampionChip, el calendari de referència de curses en ruta. Les inscripcions es poden formalitzar fins als 16 de març a través del web www.bdnrunning.cat i també a diversos punts presencials a la ciutat.

Una cursa solidària

La BDN Running, a més, té caràcter solidari, al ser un homenatge a l’atleta de Badalona Luis Condón, que va morir fa 5 anys de leucèmia. En aquest sentit, un euro de cada inscripció es destina a la recerca mitjançant la Fundació Josep Carreras. Amb el suport de l’Obra Social ‘la Caixa’, en 5 edicions s’han recaptat 16.000 euros. La cursa, a més, també col·labora amb el Projecte Home fent que persones en tractament per addicions participin en tasques logístiques i de suport a la prova.

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha destacat que la BDN Running “està deixant una petjada ferma a Badalona perquè, a més de ser una cursa molt ben organitzada i molt professional, té un aspecte de solidaritat i d’inclusivitat que la fa diferent i única. La BDN Running és molt més que una cursa”. “El lema de la competició –‘No hi ha qui et pari’-, ja és tota una declaració d’intencions i en aquest punt és on més queda clar que els participants a la cursa són més que atletes, són gent solidària que corre”, ha afegit.

Roger Melcior assegura que “des de l’organització segueix tenint com a prioritat vincular-se a la ciutat, pel que s’ha impulsat de nou el programa d’escoles pel foment de la participació dels escolars de la ciutat”. D’altra banda el programa “Tots Correm” treballa amb les entitats del territori per promoure l’esport com a eina de cohesió social.

A la roda de premsa també hi ha assisistit Ricardo Monasterio, director de la sucursal de DKV Assegurances a la zona que assegura “que la companyia participa per primera cop a la BDN Running, estrenyent els lligams amb una ciutat estratègica com Badalona i donant​ suport a l’esport i al foment dels hàbits de vida saludable”​.

Les activitats paral·leles a la BDN Running segueixen després de la cursa. Durant el mes d’abril, tindran lloc sessions informatives a tots els centres d’atenció primària de Badalona i una gran caminada final el dijous 28 d’abril. Aquestes activitats s’organitzen conjuntament amb BSA i l’Institut Català de la Salut.

D’altra banda el Centre Comercial Montigalà acull aquests dies i fins el 19 de març una exposició retroactiva dels 5 anys de l’esdeveniment. A l’exposició s’hi poden veure fotografies, samarretes, marxandatge i xifres curioses de les cinc edicions de la prova i, a més, es pot aconseguir una bossa de la compra oficial de la cursa.